1-3-2-6

Niet elke speelstrategie bij roulette is gericht op het behalen van zo veel mogelijk winst. Misschien ben je een wat meer behoudende speler en zit je niet te wachten op grote verliezen. Het 1-3-2-6 systeem behoedt je voor grote verliezen en vergroot je kansen op (kleinere) winsten. Zoals de naam al doet vermoeden, zet je bij deze methode op de volgende manier je inzet eenheden in: 1-3-2-6. Uiteraard speel je alleen op de even kansen, zoals rood/zwart, even/oneven of 1-18/19-36.

Spelen met het 1-3-2-6 systeem

Als je roulette gaat spelen met behulp van het 1-3-2-6 systeem, dan kies je eerst een inzet eenheid. Je gaat je beurten achtereenvolgens inzetten met een veelvoud van je inzet eenheid. Heb je gekozen voor €10, dan zet je (bij winst) als volgt in: €10, €30, €20 en €60. Win je alle vier de beurten, dan begin je weer van voren af aan. Verlies je ergens in de serie een keer, dan ga je weer terug naar het begin van de serie.

Begin goed

Het mooie van het 1-3-2-6 systeem is dat je niet kunt verliezen als je de eerste twee beurten wint. En als je een serie verliest, is dat nooit heel veel. Kijk maar eens naar de onderstaande 5 mogelijkheden:
Verlies je de eerste spin, dan is je totale verlies 1 inzeteenheid.
Verlies je de tweede spin, dan is je totale verlies 2 inzeteenheden.
Verlies je de derde spin, dan maak je een winst van 2 inzeteenheden.
Verlies je pas de vierde spin, dan speel je quitte.
Win je de vierde spin, dan heb je een winst van 12 inzeteenheden.

Het 1-3-2-6 systeem aangescherpt

Eigenlijk is er maar 1 nadeel te noemen bij het 1-3-2-6 systeem. En dat zit hem in je laatste inzet (beurt 4). Het is redelijk eenvoudig en weinig risicovol om een winst van 6 inzeteenheden te behalen. Je derde beurt geeft immers altijd nog een winst van 2 eenheden, mocht je die beurt verliezen. Sommige spelers (die graag op safe spelen), vinden het echter zonde om in de vierde beurt alles op het spel te zetten. Zij houden graag nog wat achter de hand en zetten in de vierde beurt in plaats van 6 eenheden maar 4 eenheden in. Zo is er een kleine aanpassing in het 1-3-2-6 systeem en wordt er dus gespeeld met 1-3-2-4. Met name dit laatste systeem wordt ook regelmatig toegepast bij de spellen Punto Banco en Baccarat.