Martingale

De martingale roulette strategie is één van de bekendste en  misschien wel meestgebruikte systemen. De strategie is eenvoudig te leren en te onthouden. In feite komt de strategie er op neer dat je de inzet verdubbelt nadat je een ronde hebt verloren.

De kernpunten van deze roulette strategie:

  • Zet in op rood of zwart
  • Zet in op de kleur die niet gevallen is in de laatste ronde
  • Begin met een relatief lage inzet, bijvoorbeeld €0,50
  • Als je een ronde verliest, verdubbel je de inzet en zet je in op dezelfde kleur
  • Bij winst begin je weer met het startbedrag als inzet (in dit geval €0,50) en zet je in op de andere kleur

Laten we het uitleggen aan de hand van een voorbeeld.  Je gaat de martingale roulette strategie toepassen in een online casino. Je begint met een inzet van €0,50 op zwart omdat de uitkomst van de vorige draai rood was. Het balletje valt nu weer op rood en je verliest direct €0,50. Voor de volgende ronde verdubbel je de inzet op zwart om geen verlies te maken. De inzet bedraagt nu €1,00 (2x€0,50) op zwart. Het balletje valt wederom op rood. Jij reageert met een verdubbeling op zwart en zet nu dus €2,00 in op zwart (2x €1,00).

Als het balletje nu op zwart valt, win je €4. In totaal is er een bedrag van €3,50 ingezet. €0,50 in het begin, €1,00 na verdubbeling en €2,00 na de tweede verdubbeling maakt in totaal €3,50. Je maakt dus €0,50 winst. Voor de volgende ronde zet je weer het startbedrag van €0,50 in, maar dit keer op de andere kleur, rood.

Was het balletje nog een keer op rood gevallen, had je wederom moeten verdubbelen. De inzet was dan €4,00 op zwart geweest. Onthoud goed dat je blijft verdubbelen op dezelfde kleur als je verliest. Het verdubbelen gaat door totdat er gewonnen wordt. Wanneer je de dus een ronde wind begin je weer van voor af, je begint weer met je oorspronkelijke inzet.

Door het verdubbelen van de inzet bij verlies maakt de speler altijd winst als er een ronde gewonnen wordt. De winst is steeds gelijk aan het initiële inzet bedrag. In dit geval is dat €0,50.

Nadelen van de martingale roulette strategie

Elke roulette strategie heeft naast voordelen ook nadelen, zo ook de martingale strategie. Een nadeel van martingale is dat de inzetten na verloop van tijd ontzettend kunnen oplopen. Ik raad je dan ook aan om de strategie met relatief lage bedragen toe te passen. Als je begint met een relatief hoge eerste inzet, loop je het risico dat je na een aantal verliesrondes het tafellimiet bereikt waardoor verdubbelen niet meer mogelijk is. Het gevolg hiervan is dat je verlies maakt. Houdt dat daarom goed in de gaten.