Paroli

De Paroli roulette strategie lijkt heel erg op de Martingale strategie. Eigenlijk is Paroli het omgekeerde van Martingale. Het verschil is dat je bij Paroli de inzet niet verdubbelt als je een ronde verliest, maar juist als je een ronde hebt gewonnen. Als je verliest verdubbel je dus niet, maar zet je weer het startbedrag in op dezelfde kleur. Bij winst verdubbel je de inzet op dezelfde kleur

Voor de duidelijkheid geven we weer een voorbeeld. Stel dat je begint met het inzetten van €0,50 op rood. De uitkomst van de draai is zwart. Je verdubbelt niet, je zet weer €0,50 in op rood. Het balletje valt nog een keer op zwart. Er verandert niks aan je inzet omdat je verloren hebt. De volgende inzet is nog een keer €0,50 op rood. Het balletje valt nu wel op rood. Bij Paroli verdubbel je bij winst dus je volgende inzet bedraagt €1,00 op rood. Het balletje valt weer op rood en je verdubbelt wederom de inzet op rood naar €2,00. Het balletje valt wederom op rood en je verdubbelt je inzet nogmaals. De inzet bedraagt nu €4,00 op rood.

Gelukkig valt het balletje weer op rood en win je voor de derde keer op rij.
Je winst bedraagt op dit moment €6 – €1,50 = €4,50.

In principe schrijft de strategie voor om nog een keer te verdubbelen maar ik raad je aan om van te voren met jezelf af te spreken te stoppen na een bepaald aantal keer winst. In dit geval zou je kunnen zeggen dat je na drie keer winst stopt en weer opnieuw begint. Na hoeveel keer je opnieuw begint is geheel je eigen keuze.

Nadelen van Paroli

De nadelen van Paroli zijn vrijwel hetzelfde als de nadelen van Martingale. Je moet uitkijken dat je inzetten niet te snel te hoog oplopen. Een voordeel van Paroli is wel dat het een iets minder aggresieve strategie is dan Martingale omdat je alleen bij winst verdubbelt.